Bérlet szabályai

A bérlet tulajdonosa az adott negyedévben tantárgyanként két alkalommal jogosult a tanóráról igazoltan hiányozni.

A kint maradás szándékát az adott tanóra előtt közvetlenül, de legkésőbb a jelzőcsöngetésig kell jelezni a tanárnak, aki aláírásával hitelesíti a kintmaradás tényét.

A távolmaradást indokolni nem kell.

Ha a diák nem találja a tanárt, akkor nem veheti igénybe ezt a fajta lehetőséget. A tanár az óra megkezdése után nem kezdeményezheti a diák távolmaradását a bérlet rovására. Az Iskolabíróság szankcióként megvonhatja a bérlet használatának jogát.

Ha a diákok az órarend szerinti utolsó órájukról maradnak távol a bérlettel, akkor kicsöngetéskor jelentkezni kell a szaktanárnál a tanteremben.

A fel nem használt lehetőségek a következő negyedbe át nem vihetőek.
A bérlettel való bármely visszaélés esetén az érintett tanuló a kintmaradás jogát azonnal és véglegesen elveszti.

Minden diák alanyi jogon kap bérletet 9. évfolyamtól.

A bérlet félévre vonatkozik. Ha egy diák elveszíti a bérletét, akkor csak a következő félévben kaphat újat. Indokolt esetben (például ellopták az illető táskáját) az osztályfőnökök dönthetnek másként.

A bérletet – pedagógiailag indokolható esetben – az osztályfőnökök, illetve a szaktanárok osztályfőnöki egyetértés mellett vonhatják be.

Akit az iskola hivatalosan értesít, hogy bukásra áll valamely tantárgyból/tantárgyakból, az a tanév hátralévő részére elveszti a bérletet minden tárgyból.

1824 összes, ebből 1 mai megtekintés
Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .