Tudnivalók az Országos Kompetenciamérésről

fejlec_2013_trim

Tisztelt Szülők!

2015. május 27-én, szerdán kerül sor az idei Országos Kompetenciamérésre, amelyen az Önök gyermeke is részt vesz.

A tesztek matematikai és szövegértési eszköztudást mérő feladatokból állnak, amelyek elsősorban nem az iskolai tanterv konkrét megvalósulását mérik, hanem a tanulóknak azt a képességét, hogy a tanultakat hogyan tudják alkalmazni valódi problémák, helyzetek megoldásában.

A felmérés napján kérjük, hogy a gyermekek 8:00-ra érkezzenek meg az iskolába. A felmérés kb. 12:00-ig tart, utána tanórájuk már nem lehet, ezért hazamehetnek.

A tesztek kitöltéséhez szükségük lesz számológépre és vonalzóra, ezért kérjük, ez mindenképpen legyen a gyerekeknél. Ezen kívül javasoljuk, hogy ennivalót is hozzanak magukkal a gyerekek, mert az egyes feladatrészek kitöltési idejét szigorúan be kell tartanunk, így nem biztos, hogy lesz elég idő a szünetekben a büfét igénybe venni.

A gyerekek fognak kapni egy Tanulói kérdőívet, hogy hazavigyék. Azt kérjük, hogy együtt töltsék ki, és legkésőbb május 29-én, pénteken kitöltve hozzák vissza. A kérdőív kitöltése önkéntes, és az iskolának beletekintés nélkül kell továbbküldenie az Oktatási Hivatal felé, ezért akár lezárt borítékban is hozhatják a gyerekek.

A gyerekek fognak kapni egy saját nevükre szóló Névkártyát is, amelyen szerepel a saját mérési azonosítójuk. Ennek segítségével tudják megtekinteni az eredményeikről szóló jelentést 2016. február 29-től a https://www.kir.hu/okmfit honlapon.

Együttműködésüket köszönjük.

Üdvözlettel:

Fekete Ádám
adminisztratív koordinátor

602 összes, ebből 1 mai megtekintés
Tetszik(1)Nem tetszik(0)
Kategória: Faliújság

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..