Hupikék Hópipőke álma – Szota Martin darabterve

Hupikék Hópipőke álma – Szota Martin darabja

Hófehérke egy erdei házba téved, úgy gondolja jó ház lesz és beköltözik. Közben a gonosz mostoha megkérdezi ki a tükröt: ki a legszebb a vidéken és humorosan válaszol. A hupikék törpikék megtalálják Hófehérkét a házban és megengedték, hogy odaköltözzön. Este házibulit tartottak Hófehérkének. Másnap Hófehérke elmegy a kúthoz, hogy hozzon vizet, közben találkozik a herceggel, aki közli vele, hogy rettenetesen néz ki, sírva hazarohan…

Úgy döntött az este bálba megy, de nincs egy szép ruhája sem. Egyszer csak egy tündér érkezik hozzá, aki csodaszéppé varázsolja de csak éjfélig tart. Hófehérkét a bálban titokban megpróbálja megmérgezni egy boszorka egy tál mérgezett almával aztán rájött, hogy csak ízfokozót tett bele. Éjfélkor Hófehérke felül a hintójára és hazasiet, út közbe azon kapja magát, hogy egy kecskén ül és újra zsákruhában van. Továbbmegy a kecskével. Útközben rátámad egy katona, aki meg akarta ölni de nem sikerült neki mert lefújta hajlakkal. Útközben talál egy szekeret és a kecskével hazasietett. A szekéren egy tű megszúrta az ujját és meghalt.

[Ha lehet, ide még egy jelenetet írnék, hogy vicces legyen (Az idő engedi akkor)]

A törpék észrevették, hogy nincs otthon és elindultak megkeresni. Mikor hazavitték és a koporsójába helyezték megjelent a gonosz mostoha és elmondta Hófehérke kedvenc altató dalát, megpuszilta a homlokát és elment. Mikor már mindenki azt hitte vége Hófehérke feléled és minden boldog. Ekkor a mostoha hazaér és örömében megkérdezi tükrétől ki a legszebb a vidéken…. még mindig Hófehérke.

 

VÉGE

922 összes, ebből 1 mai megtekintés
Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .