Tantárgyfelelősi rendszer (tantárgyfelelősök)

Tantárgyfelelősök (webhelyfelelősök)
Művészetismeret Szakál Zsanett
Történelem Szota Martin
Természettudomány Nun Zoé
Matematika 1. (Heim Éva csoportja) Nun Zoé
Matematika 2. (Csürke Ibolya csoportja) Szincsák Lili
Matematika 3. (Obádovics Éva csoportja)
Informatika 1. (Szmeskó János csoportja)
Informatika 2. (Szmeskó János csoportja)
Informatika 3. (Fábián Péter csoportja) Szakál Zsanett
Angol nyelv 1. (Kálmán Domokos csoportja) Nun Zoé
Angol nyelv 2. (Kraviánszky Anna csoportja)
Angol nyelv 3. (Herendi Ágnes csoportja) Fábián Anna (Sztrókay Tamás)
Angol nyelv 4. (Arnold Éva csoportja)
Testkultúra
Dráma 1. (Borbély Panni, …)
Dráma 2. (Ábel Barna, …)
Alkotás 1. (Borbély Panni, …)
Alkotás 2. (Ábel Barna, …)
Ének
Részlet a Politechnikum SzMSz-éből:

1.6.3.   A tantárgyfelelős

a,   A tantárgyfelelősi rendszer célja a diákok bevonása a szakmai, pedagógiai kérdéseinek megvitatásába, illetve annak lehetővé tétele, hogy a tanulók kulturált, átgondolt, legitim módon érvényesítsék szakmai, pedagógiai érdekeiket, tolmácsolják véleményüket képviselőjük közreműködésével.

b,   Minden tanulócsoport titkosan, egyszerű többséggel választhat magának tantárgyfelelős(öke)t a tanév elején, az osztályidőn, kivéve azokat a csoportokat, melyek több osztályból tevődnek össze – itt a szakórán választják őket. Ugyanazon diák csak egy tantárgy felelőse lehet.

c,   Feladata a szaktanár tájékoztatása a csoport szaktárggyal kapcsolatos észrevételeiről, kérdéseiről, kéréseiről, problémáiról, a diákok szakmai, pedagógiai érdekeinek képviselete a tanórákon folyó munkát és az értékelés módját illetően. Joga van a csoportba tartozó diákok szóbeli számonkérésein részt venni, és az írásbeli dolgozatukat megtekinteni.

d,   Ha a szaktanárral folytatott megbeszélés eredménytelen, a problémát továbbviheti az osztályfőnökhöz, az adott tantárgy munkacsoport-vezetőjéhez, a szakmai koordinátorhoz vagy a pedagógiai vezetőhöz, végső esetben az Iskolabírósághoz.

e,   Ha a tanulócsoport bármely tagja elégedetlen a tantárgyfelelős munkavégzésével, kérheti – írásban vagy szóban, de mindenképpen indoklással – a megbízás visszavonását. Ebben az esetben a tanulócsoport új tantárgyfelelőst választhat, de akár meg is hosszabbíthatja a szóban forgó érdekképviselő mandátumát. A szaktanár is véleményezheti a tantárgyfelelős tevékenységét, de visszahívását nem kezdeményezheti.

1290 összes, ebből 1 mai megtekintés
Tetszik(0)Nem tetszik(0)
One comment on “Tantárgyfelelősi rendszer (tantárgyfelelősök)
  1. Lampert Olivér szerint:

    Zsaninak nem sok ez a 3 tantárgy?:D

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .